Thursday, February 24, 2011

Tuala Good Morning !!!

Bila ada kenduri kendara di kampung pakteh atau kampung-kampung terdekat dengan kampung pakteh atau kampung-kampung dalam mukim yang sama dengan kampung pakteh, ANTARA barangan WAJIB yang dibeli ialah TUALA GOOD MORNING.

Banyak kegunaan tuala GOOD MORNING ni...

makcik-makcik tak mintak tuala GOOD MORNING. yang mintak hanya si jantan. Depa banyak buat kerja berat....

Kerja si jantan memang berat. Daging perlu dilapah....bila lapah perlu dicincang...cincang kena bagi elok-elok. Jika daging tak elok, orang tak mau makan. Bila nak lapah elok-elok...tugasnya berat..tenaga kena banyak...senjata perlu TAJAM...baru boleh tikam daging dalam-dalam. Bila tikam dalam-dalam....tak perlu banyak kali tikam..sekali dua tikam pun dah selesai kerja. Tapi sekali dua tu yang berat kerana perlu tikam dalam-dalam. Daging yang ditikam dalam-dalam...elok bentuknya...daging yang ditikam dengan senjata tajam..tak rosak strukturnya...nak tikam daging, kena guna senjata tajam..jangan guna senjata tumpul. Bila guna senjata tumpul, daging akan berbekas dan tak elok...tetamu tak suka daging yang tak elok.

Bila kerja berat dan pulun betoi-betoi...segenap tenaga dikerah, TUALA GOOD MORNING amat perlu. Badan manusia mudah mengeluarkan cecair apabila tenaga banyak digunakan. Itulah gunanya TUALA GOOD MORNING....harganya murah, kesannya terserlah....mudah di lap dari mana-mana arah,dari atas atau dari bawah.

CUMA.....bila guna tuala murah...kena lap kuat-kuat...lecehhh...bila lap kuat-kuat...kain murah TUALA GOOD MORNING akan menghakis apa yang melekat dibadan. Jika ada daki..daki dihakis...jika ada kurap..kuman kurap turut dimelekat...jika ada BULU roma, BULU kening, BULU kaki, BULU betis, BULU ketiak, BULU hidung, BULU mata dan apa saja bulu.....pasti juga kemungkinan untuk terlekat di TUALA GOOD MORNING tetap ada.

Jika lap dimuka..melekatlah bulu hidung, bulu mata atau bulu roma. Jika lap di celah kangkang....???...

p/s: Karpal Sing bulih jawab la apa bulunya...

Baru tau TUALA GOOD MORNING bulih macam-macam guna.

7 comments:

Anonymous said...

amboi..pakteh.....
mula2 nampak betoi, makin lama makin konar pakteh punya ceghita...
kalo tak dak tikam dagin bukan kenughi kawen la pakteh..
oghang betina depa tak suka tola goodmorning..kasarq depa kata...
depa pakai tissu had lembut2.

kampong pakteh ada buah kote mamak ke?
ada budak2 opis tak kenai buah kote mamak...kita habarq depa kata kita mencaghut.
kalu ada habarq mai...balik pdg sanai nanti bolih singgah sik ambik buah tu.
nak tanya kat mummy rokiah segan pula.
tambah2 nak tanya kat ccz...lagi la malu..

hisham..

Pakteh said...

Hisham...
Buah kote mamak pakteh tak tau ada ka takdak di Sik...rasa macam ada...tapi kalau K**E mamak...sure ada.
Besa jugak dok kot padang sanai dulu...Banjir besar 1988 pakteh ada sana...dok ghisau empangan Ahneng pecah ja time tu...tapi kg baru padang sanai la....

Anonymous said...

ya ka pakteh...
ghumah saya kat banggoi 9..dekat sekolah kebangsaan pdg sanai had cikgu katok kepala murid dengan kasut tumit tinggi dulu.
lani jln dah lawa...teruih degheyan bughong..daghi belantik tibai 140km sejam...
tengok2 minyak dekat nak abih..
la ni tebu tak dak dah,depa ganti dengan pokok getah..
saya ni kalo balik...mesti lalu sedim,tawar,sik teruih kot simpang Ahning.
singgah beli lemang tepi jln bt5 sik.
ikut jalan pendalaman seghonok tengok pemandangan hutan ghimba..
nostalgia tu...teghingat masa zaman budak2 dok chaghi hasil utan..

hisham.

non ulu sik said...

Pakteh .itu cerita zaman dulu/manusia memang banyak bulu-bulu.Manusia zaman kini sudah hidup tanpa bulu.

Pakteh said...

Hisham...
siang hari pakteh berani lalu la ikut jalan durian burung tu...malam kalu...sunyi sepi...

Non Ulu Sik : pisau pelik super necet ada..pasai tu bulu kenin n bulu roma pun pakat cukoq...

做愛 said...

情色a片分享俱樂部
線上視訊美女
校園美女a片影音視訊網
視訊情人網
Jav免費a片
a片免費看
免費a片下載
免費視訊脫衣視訊
080視訊聊天室

夫妻\a片共享 said...

免費0204視訊交友首頁
全球華人視訊網
影音視訊美女
免費視訊交友聊天室
情色男女視訊影音網
免費視訊聊天
視訊下載聊天
夫妻做愛a片直播
華人影音視訊聊天

Edisi WAJIB baca

Kepada Sahabat-sahabat Blogger Yang Mana Link Blog Anda belum Di Letakkan Dalam List Blog Pakteh Di Harapkan Agar Dapat Meninggalkan Komen Bagi Memudahkan Pakteh Mengenal pasti Link Blog Yang Tercicir! (dalam proses update untuk tambahkan sebanyak mungkin link Pro UMNO/BN)
Terima Kasih