Wednesday, February 23, 2011

Edisi Peribadi: Pakteh memang terima bayaran

Kata Ketua Wartawan SeMalaysia (KWS), Blogger Pro Kerajaan terima upah 5K. Pakteh amat takjub kerana rahsia besar sekian lama tersimpan akhirnya didedahkan oleh Ketua Umum@ Mursyidul Am Wartawan SeMalaysia.

5K bukanlah jumlah yang besar jika nak dibandingkan dengan kerja pakteh yang seharian menebang buluh dan mencari rotan. Jika buluh panjang 40kaki pakteh boleh dapat dalam RM200 sehari dan ditambah dengan rotan Manau yang bermutu tinggi, pakteh boleh dapat sekitar RM500 sehari. Jika RM500 didarab dengan 25 hari (jumaat pakteh Off), busuk-busuk pakteh boleh masukkan ke saku Makteh RM12500.

Ini bermakna apa class Najib nak arah balacinya agar bayar pakteh RM5K. Sebenarnya masa deal awal, pakteh mintak RM150K per month but Depa Nego sampai jadi RM60K. Pakteh terima RM60K kerana pakteh IKHLAS berjuang mempertahankan Alif Ba Ta. Jika pakteh tak IKHLAS, sure pakteh sapu RM150K tak termasuk Elaun Tambahan.

Akhirnya pakteh terpaksa dedahkan sendiri betapa sebenarnya RM5K tu terkhilaf...amat pelik bagaiman seorang Ketua Umum@Mursyidul Am Wartawan SeMalaysia boleh terkhilaf...

Pakteh dah tak tebang buluh n cari rotan sejak berblog.

p/s: Blog pakteh ni...makteh yang tolong update utk tunjuk kat najib kata pakteh ni aktif berblog dan layak dibayar RM60K......
Apa punya manusia...dasar seperti anjing yang menggigit tuan yang memberi makan.

5 comments:

Anonymous said...

DALAM TU MAKNANYA

Pakteh said...

Kalau tanam kedalam-dalam...baru ada hasil..
kalau korek..kena dalam-dalam...baru dpt hasil
Kalau taruk..biar dalam-dalam...walaupun ada yang tak paham.

Anonymous said...

nnt ketua umum wartawan tu leh tuntut 60k gak untuk menyamai income Pak Teh.Hehehe.. Ketua umum pakatan byk duit. Setakat 100 bloggers nak byr 60k tu celah gigi palsu jer.

Pakteh said...

dia tak tuntut duit tapi juai tanah mak bapak dia...1.2 juta...

a片卡通版免費 said...

a片貼圖區
080視訊聊天室
免費a片
免費a片下載無碼
色a片下載
全球華人視訊網
視訊聊天室
免費a片AV女優
a片女星

Edisi WAJIB baca

Kepada Sahabat-sahabat Blogger Yang Mana Link Blog Anda belum Di Letakkan Dalam List Blog Pakteh Di Harapkan Agar Dapat Meninggalkan Komen Bagi Memudahkan Pakteh Mengenal pasti Link Blog Yang Tercicir! (dalam proses update untuk tambahkan sebanyak mungkin link Pro UMNO/BN)
Terima Kasih