Tuesday, August 9, 2011

Ramadhan -- Tahniah Polis Malaysia, LONDON ... Demo Aman kenapa jadi Rusuhan Terburuk?


Tahniah polis Malaysia..

BERSIH 2.0 mengaku ingin berarak secara aman, Anwar kata 300 ribu, Ambiga kata 100 ribu....akhirnya yang jadi datang cuma 10 ribu ke 15 ribu..

Mungkin yang datang lebih ramai antara 20 ke 30 ribu jika polis tidak membuat langkah pencegahan.

LONDON telah membuka mata semua pihak yang berteriak, melaung, memekik tentang hak untuk berhimpun secara aman. LONDON dan hangus dek himpunan aman.

Pakteh cukup teruja melihat Britain yang sering dijadikan contoh oleh pengikut PR sebagai medan demokrasi tulen kini kacau bilau. Bukan tidak kasihankan LONDOn tapi ini memberi iktibar bahawa demostarsi/ perhimpunan/ perarakan aman boleh bertukar GANAS bila-bila masa sahaja. Lihatlah apa tindakan polis LONDON kepada penunjuk perasaan?....

So...siapa anda jadikan contoh kini untuk menghalalkan perhimpunan haram bersih 2.0?
beribu2 dilaporkan keluar mencuri barangan di premis perniagaan....Inikah yang diharapkan oleh Ambiga?

RAMADHAN....kedatangan penuh dengan keberkatakan dan rahmat malah juga pengajaran bagi insan2 yang inginkan kebenaran. Dalam ramadhan, kota LONDON dijilat api penunjuk perasaan.....
ADA KEMATIAN BERPUNCA DARI TEMBAKAN POLIS.....

Ambiga...tolong komen sat.....

9 comments:

Sudir said...

Pakteh takyah tanya ambabiga tu.. tanya penjilat-penjilat dia dari penganut PAS PKR dan sebagainya..

Satu lagi boleh tanya Tian Bin Chua sebab dia dah berpuasa..

Anonymous said...

..aik..baru je dia orang nyanyi lagu "shame on you...." dah terbako pulak

Pakteh said...

yg dok demo kat LONDON tu dah terpengaruh ngan usop kot...kita bako jaaa...

webmarhaen said...

Hello tuan,Bolehkah anda bertukar-tukar link? saya telah dikaitkan web yang bagus anda, supaya anda boleh link blog saya?Saya berharap anda tidak keberatan ...
ini adalah blog saya http://webmarhaen.blogspot.com/

nasib baik

Anonymous said...

polis malaysia jgn masuk campur...imej kau org da di cemarkan terus tercemar...bila da jadi mcm di London baru lah rakyat benar benar minta bantuan Polis.. Imej Polis akan di pertahankan nanti Caya lah... PM dengar lah suara kecil kami..dibawah ni....jgn jadi mcm pak lah..pekak badak...jika PM kini da nak pekak..elok beri kuasa kat TPM aja...

Pakteh said...

Usaha memburukkan imej pasukan keselamatan, organisasi kerajaan dibuat secara tersusun oleh pembangkang melalui Anwar yang juga tercemar akhlaknya.

Polis Malaysia walau dimaki hamun oleh orang awam, masih sanggup membantu sesiapa sahaja yang mengalami musibah.

Imej organisasi awam tercemar dek kerana PR.....

Tak perlu adu domba n hasut n jd batu api antara PM dan TPM....

Gunakan bulan ramadhan untuk bermuhasabah diri.....fikirkan sikap Yahudi yang sentiada mengadu domba dan menjadi batu api....

paktam@ said...

>tok sah dok tanya kat ambabiga...tanya kat bang mat sabu pun dia leh jawab!!!
>depa nak suruh rakyat mlsia buat macam tu la...biaq huruhara...baru depa puas hati!!!
>selagi pemimpin tak suruh buat benda2 maksiat...kita wajib kena toat kat dia!!!
>tapi kalu mcm pemimpin depa yg kat slgor tu...baru lah xpayah toaat!!
>xkan hak tu pun kita nak kena bg tau kat depa....
>tah2 depa dok baca quran n hadis versi lain kot???
>

Anonymous said...

jauhi lah menyebarkan fitnah
Allah juga sangat murka pada hambaNYA yang berkata tapi x serupa bikin.
kalau tiada di tempat kejadian (bersih 2.0) toksah berkata ssuatu yang kurang pasti/ ikut kata orang.

Allahu'alam

piut ngah layor said...

nak kata bodoh kang merajuk pulak...org kat sini dah mintak nak buat himpunan aman,mintak permit,PM mula kata setuju bagi stadium,pastu mungkir janji,bagi polis 'ikut suka aku'...provok peserta demo tapi mereka tak melawan pon...beza kat london polis tembak mati org jahat tak bersenjata rakyat mengamuk,disini polis tembak mati org awam pon rakyat masih 'kool' je... lebong lebih kurang dah rakyat lupa cerita.berapa org mati di tangan polis 1malaysia?

Edisi WAJIB baca

Kepada Sahabat-sahabat Blogger Yang Mana Link Blog Anda belum Di Letakkan Dalam List Blog Pakteh Di Harapkan Agar Dapat Meninggalkan Komen Bagi Memudahkan Pakteh Mengenal pasti Link Blog Yang Tercicir! (dalam proses update untuk tambahkan sebanyak mungkin link Pro UMNO/BN)
Terima Kasih