Tuesday, July 12, 2011

hanya empat......mengapa mintak lapan? bebal jugak Ambiga @ Mat Sabu

KLIK UNTUK LEBIH JELAS


Mat Sabu hari ini mengakui SPR hanya boleh melaksanakan 4 daripada 8 tuntutan yang dibuat oleh BERSIH 2.0...

ehhh...ini sudah pelik...apa dah jadi...dah jadi cipan ka hang? Bukanka hang jugak yang beria-ria dibawah Ambiga mendesak 8 perkara kepada SPR...alih-alih hari hang pi mengaku pulak bahawa SPR hanya boleh laksanakan 4 sahaja...

4 tuntutan itu pula walaupun boleh dilaksanakan namun SPR lebih pakar dan arif dalam melaksanakan proses pilihanraya secara adil dan saksama. Kerana itu pakteh percaya...SPR mempunyai sebab yang kukuh untuk tidak melaksanakan dalam jangka waktu terdekat namun desakan membersihkan daftar pengundi bagi pakteh adalah tidak relevan kerana proses itu berjalan sepanjang masa.

Dah tahu hanya boleh proses 4 mengapa diminta 8, bukanka gheja bodo semua tu atau sekadar nak menipu rakyat. Kalau dah tak boleh buat...hangpa bakaq, bunuh habih satu negara pun..SPR memang tak leh nak laksanakan....

5 comments:

ANAK BUKIT HIJAU said...

Salam Pakteh,

Itulah Pakteh depa ni yang suka mencari kesalahan dan memburuk-buruk orang lain.

Pada hal sendiripun tak sesempurna manapun.

Tak ada kerja cari kerja, walaupun kerja yang menyusahkan orang terbanyak.

KL BOYZ said...

Kepala murtad ni pun nak disokong...
Betul ke depa ni.!!!

Harap dapat dilink blog hamba disini..terima kasih..

http://klboyzwangsa.blogspot.com/

Pakteh said...

Anak bkt hijau:
memang gheja depa lagu tuu

KL BOYZ:
InsyaAllah..pakteh akan linkkan nanti...

Anonymous said...

eleh pakteh.. tujuan sebenaq bershit 2.0 ni pun dah tak betui.. main2 ja.. tuntutan2 tu sume tuntutan memain.. sekadar nak pesongkan matlamat sebenar bershit 2.0 tu..

contoh.. si mamat yag tak mati tu pun dihebohkan mati.. padahal, skarang ni sihat walafiat ja kat bangi tu.. siap tunjuk gambar polis tak tolong lagi tu.. nak tolong apa kalu dah polis tau mamat ni mmg sewel..

yg betul2 meninggalnya sorang brader.. yg tu baru polis tolong.. sbb tu dia betul2 tgh nazak.. tapi tak plak dorang hebohkan.. kata polis zalim..

yang jamu pendemonstrator dgn nasi briani gam kat pulapol tu pun zalim jg ka..?

mmg la lepa saja cari pasai.. minta yg SPR tak bleh buat.. bleh naikan rasa marah rakyat.. dgn cara tu jg bleh la rakyat yg tertipu undi parti mangkuk ni..

kop said...

memang dasar puak khawarij mcm tu!!

ada untung sikit...depa sokong la

dgn saudara seagama...depa xmau pun

biaq kawan dgn kapiaq...takpa

Edisi WAJIB baca

Kepada Sahabat-sahabat Blogger Yang Mana Link Blog Anda belum Di Letakkan Dalam List Blog Pakteh Di Harapkan Agar Dapat Meninggalkan Komen Bagi Memudahkan Pakteh Mengenal pasti Link Blog Yang Tercicir! (dalam proses update untuk tambahkan sebanyak mungkin link Pro UMNO/BN)
Terima Kasih