Thursday, March 3, 2011

Edisi SADA: Azizan dah lupa???...Rakyat sudah MARAH


MB Kedah marah benar dengan pejabat pos. Tidak sepatutnya pejabat Pos naikkan caj dari 50 sen kepada 70 bagi setiap bil. Kerana marahnya Azizan, maka rakyat kini tidak lagi boleh membayar bil di pejabat pos.

Pakteh fikir Azizan mudah lupa..betul kata Tun Mahathir, Melayu mudah lupa...Azizan masih mengakui dirinya Melayu pakteh rasa walaupun bertitle MB sebuah negeri. Yang tak heran dan tak bersyukur dilahirkan sebagai Melayu ialah MB Pas dari sebuah negeri yang lain, bukan negeri Kedah.

Analogi mudah untuk tujuan semua rakyat faham. Bila pejabat pos naikkan harga caj perkhidmatan, Azizan tolak/buang/tak sokong/marah kepada pejabat pos. Azizan sepatutnya INGAT yang BIL AIR untuk rakyat juga pernah dinaikkan dari 8 sen kepada 10 sen seliter. APAKAH TIDAK WAJAR JIKA RAKYAT MENOLAK/BUANG/TAK SOKONG PAS untuk PRU13. Bagi pakteh..adalah WAJAR dan amat tepat sekiranya rakyat menolak terus PAS atas alasan kenaikan harga air kerana Azizan menunjukkan contoh yang sama iaitu bila ada kenaikan dalam service caj di pejabat pos untuk setiap bil, Azizan tidak lagi mahu berurusan dengan pejabat pos.

Siapa yang teruk?...rakyat...lebih 100 ribu rakyat akan menderita...itu anggaran..sebenarnya labih ramai rakyat yang memang urusan bulanan mereka di pejabat pos.

Azizan mula bagi idea hebat untuk atasi masalah pejabat pos. Azizan akan wujudkan kaunter2 di bandar besar...wujudkan kaunter begerak....
Mak aihhh...sedangkan kenaikkan kos 20 sen pun bising (tak mampu sebenarnya) hang nak pi meghodong bukak kaunter baru...buat kaunter bergerak...BERKALI GANDA KOS AKAN KELUAR BROO....kaunter bergerak bukan guna AIR SADA tapi pakai minyak....
Jika dulu hangpa bagi ada ZIPPI di YAN...takpa la jugak...ada duit..skang dah jatuh papa kedana...camna nak buat??.....jawab BRO...hehehe..ok ka pakteh pangge BRO ja kat Azizan ni?

Cadangan pakteh....wujudkan kaunter disetiap rumah. Setiap bulan kakitangan Syarikat Air Datuk Azizan bulih mai punggut hasil dari tiap2 kaunter (rumah). service caj untuk kaunter rumah ni pakteh cadangkan juga...FREE...
Bulihkaa??....bulih la kot pasai Azizan ni bila marah...dia akan suruh buat gheja ikut cara Islam....Pas bulih la jadikan amalan ziarah ke setiap kaunter/rumah tu sebagai satu amal ibadat kerana dapat diselang-selikan dengan kempen untuk jadi ahli Pas seperti Bob Lokman...

p/s: Bro...rakyat sudah marah BRO....

12 comments:

Anonymous said...

PR ada Buku Jingga, tapi sebenaqnya depa dah Ghaplah Jingga (termasuklah Anwar Ibrahim sekali) begitu juga Azizan di Kedah Sejahtera

hangkedee said...

"Buat kerja cara Islam" la tu .Gasak untuk kroni anak pinak dia saja.Lepas itu cakap tak Tau habis cerita.Yang betul betul nampak kedah sejahtera Ialah Parking kereta FREE di Hospital Sultanah Bahiyah.Yang lain asyik berceramah mengutuk dan mengata orang buat kerja aku tak Tau "Hangpa pi tanya DEPa"Puak puak haram jadah

Akalil said...

Marah btoi dia Pejabat Pos tap duit 20 kupang. Dia ingt nk tap duit rakyat buat bayaq gaji ADUN depa. Yang pencen2 org UMNO depa tangguh dlu. Perabih bawak p bercuti. Balak plak dh tak larat nk tebang dh. Ptuuiiihhh hang ostat Azizan. Hang swoh org buat keja cara islam yang hang plak buat keja mcm longkang. Ptuiiihh!!! Ostat Azizan= Menteri Besar Tak Tau..Bodoh Pianngg~~

Pakteh said...

Anon 18:24
Memang betoi punya ghaplah jingga...di dia penaik ghega...siap tunjuk tong drum.

Hangkedee
Parking gheta di Sultanah Bahiyah tu seingat pakteh...memang FREE dari dulu...
Untuk sejahterakan kedah...depa memang hanya perlu berceramah...tunggu PRU13, kita sejahterakan PAS plak...


Akalil
yang dok tebang la ni bukan kategori balak dah...balak depa dah pulun tahun pertama menang lagi...skang ni GRED kayu api n GRED batang kalu colek gigi pun depa sapu...diGREDkan semula jadi batang balak..
hehehe...buat gheja macam longkang...InsyaAllah...kalau depa dok buat lagu ni jugak...PRU13...depa lari lintang pukang...

jijan mangkaq said...

mmg bangang! td nak pi bayaq bil ayaq kat pjbt pos x bleh.kena pi bank. menyusahkan.bil2 kena bayaq asing2.

nazir said...

Ostaz ni lau marah dah mcm garfiell.. kecik ja mata..huhh..Bila dah kantoi.. dia akan cakap buat keja cara islam.. Ayat ayat cover.. Lau org DAP marah kat dia.. dia akan kata buat kerja cara Islam gak ke...? JAwab Zizan garfiell....

Pakteh said...

Jijan Mangkaq:
hehehe...dah jadi mangsa Ustad Azizan dah....pakteh percaya...akan ramai lagi yg jadi mangsa....

nazir:
Kalau DAP dia YES semua...xdak nak marah2...pasai Nik Najis dah bagi fatwa dah....

Anonymous said...

Kacau lah camni.....tadi aku dah terima surat merah dari SADA sbb dah tertunggak beberapa bulan....
Bukan aku tak nak bayaq tapi bayangkan pejabat pos paling hampir 30km sehala dari rumah, mini pejabat pos pula lebih kurang 15km sehala dari rumah. Bank2 komersial takde kat tmpat aku...yg ada pun kat negeri jiran, Perak.
ada akai ka dok menyusah takyat miskin....

Pakteh said...

Anon 23:12

itulah jadinya bila asyik suruh orang ja buat gheja ikut cara Islam...dia sendiri?.....hampehhh

Anonymous said...

Bayaran bil air di pejabat pos Kedah dihenti......dh la mahal 2x ganda dr dulu..ayooo
orang makin maju menyenangkan rakyat...ni makin maju menyusahkan rakyat....huhuhu.
dah la cwgn tk byk...smua org kg kn keluar pekan semata2 nk byr bil air....huhuhu..pasni kena byr 2tmpt la...pej.pos pastu SADA...:(

MASALAH PEJ.POS tu pon takleh nk settle...membebankan rkyt btoi! tgkla PRU13 tk undi dah

Anonymous said...

..p.pos kn bertimbang rasa...sama2 bertolak ansur...huhuhu....
SADA ni pon satu...dah smua naik...tapi perkhidmatan tahap rendah jgk!!!!!!!
...cuba bayangkan Sik...selalu sangat takdak ayaq....huhuhu....

Anonymous said...

SADA-Syarikat Air Datuk Azizan

Edisi WAJIB baca

Kepada Sahabat-sahabat Blogger Yang Mana Link Blog Anda belum Di Letakkan Dalam List Blog Pakteh Di Harapkan Agar Dapat Meninggalkan Komen Bagi Memudahkan Pakteh Mengenal pasti Link Blog Yang Tercicir! (dalam proses update untuk tambahkan sebanyak mungkin link Pro UMNO/BN)
Terima Kasih