Monday, September 10, 2012

Bila hati dah sayang

kadang-kadang sukar untuk melafazkan.....
Mungkin malu...
Kadang-kadang....amat mudah untuk melaksanakan...
Mungkin diberi pedoman...
Pakteh cuba berdiam diri...membaca dan terus membaca apa sahaja karya dari rakan Pro UMNO/Bn atau rakan yang pro Pas/PR. jejari Pakteh seperti menari-nari untuk menulis..sabar...
Apalah guna menulis jika isinya kosong
Apalah guna menulis jika zahirnya sekadar memenuhi aksara yang ada namun gagal memberi kebaikkan kepada sesiapa.
Jiwa yang kosong pasti sukar untuk menzahirkan ilham yang hebat. Walaupun bukan sasterawan yang seperti diwajibkan untuk menulis dalam bahasa yang puitis, tetapi itulah Pakteh.....tidak dapat tidak...Pakteh suka bermain dengan kata-kata.
Jika hari ini begitu banyak perkara yang ingin ditulis namun hati menolak untuk berbuat demikian...maka idea hanya tinggal idea.....
Sejak lebih dua bulan......Pakteh hanya merenung malah jika sesekali menulis...isunya terlalu ringan malah mungkin tidak berbekas walau sebesar kuman kurus.
Pakteh terasa ingin benar menghukum budak kurang ajar yang menayangkan punggung pejalnya untuk tatapan khalayak tetapi....sabar.
Teringin benar rasanya untuk mengulas pelbagai isu yang rasukannya sudah di tahap rasukan syaitan.
Bagaimana sijahat dibela dan sibaik dihukum...itulah dunia ciptaan PR. Sayang seribu kali sayang...Pas turut terpalit dengan ciptaan ini. Banyak benar Pas tersilap kali ini....
Ruang masih ada untuk Pas berubah kembali ke perjuangan asal. Eh eh...perjuangan asal...ya..perjuangan asal yg dulu NAMUN perlu dibuat perubahan......PERUBAHAN?....ya perubahan tapi bukan la perubahan songsang seperti menjadi kuda tunggangan DAP dan PKR.

Kata ahli Pas...."mana ada Pas jadi tunggangan PKR"...itu kata depa...kata orang luaq dok perati....."kesian sungguh dengan Pas.....perjuangan entah kemana....maruah entah kemana..."

Pakteh dok nampak....Hanya DAP akan mampu mengekalkan beberapa kerusi kuat, PKR hampir bungkus....Mungkin Anwar sahaja yang mengekalkan kerusi Permatang Pauh...
PAS...........erm.....PAS telingkup di banyak kerusi kerana penyatuan songsang dengan PR ini.

p/s: InsyaAllah.....Pakteh akan kembali menulis setelah beberapa bulan terhenti...

1 comment:

UMNO PARTI PENJARA said...

.

(( Take Note )) Anda Tentukan - Rakyat Terengganu Atau Rakyat Selangor Rakyat Terbodoh?..


Saya mohon sangat2 agar semua anak2 muda mengundi PR pada PRU ke-13. Mesti undi PAS, PKR dan DAP. Kita mesti ambil serius soal ekonomi dan perpaduan kaum. BN telah meninggalkan banyak hutang di setiap negeri. Ini akan membebankan kita.. Percayalah. Lihat sendiri selangor, bila PR memerintah kurang 5 tahun, hutang selesai. Bandingkan dengan Terengganu yang diperintah BN sejak 50 tahun dulu... Kat mana hebatnya Pemimpin UMNO yang menafikan kewibawaan Pemimpin Pakatan Rakyat? Mereka pun tahu tapi tetap mahu menafikannya.. sememangnya betul..

Terang2 tak wujud perpaduan dalam BN. MCA dan MIC terang2 menolak BN.

Pastikan anda memberitahu rakan2, emak ayah dan saudara yang kurang tahu soal ekonomi dan perpaduan kaum.... Walaupun terpaksa berada dlm kem BN dan UMNO, pastikan undi anda tetap kpd PR.... Yakin dan percayalah, anda tak rugi apa2 jika bg peluang kpd PR malah untung..

Edisi WAJIB baca

Kepada Sahabat-sahabat Blogger Yang Mana Link Blog Anda belum Di Letakkan Dalam List Blog Pakteh Di Harapkan Agar Dapat Meninggalkan Komen Bagi Memudahkan Pakteh Mengenal pasti Link Blog Yang Tercicir! (dalam proses update untuk tambahkan sebanyak mungkin link Pro UMNO/BN)
Terima Kasih