Thursday, February 26, 2009

Assalamualaikum
Jika ada rakan yang merasa pelik dengan bahasa yang pakteh gunakan....percayalah..itu merupakan apa yang terbuku dalam diri kebanyakkan masyarakat dalam apa jua isu...mereka tidak meluahkan dengan kata-kata atau perkataan..
mereka hanya memendam rasa dan akhirnya apabila tiba masa mereka menjadi raja untuk menentukan pemimpin....mereka menilai dari awal hingga akhir setiap isu yang dimainkan....dan natijahnya....keputusan pilihanraya yang seringkali berubah-ubah.
Memang kasar dan tidak sopan bahasa yang digunakan tetapi itulah contoh apa yg terbuku dihati setiap pemuda UMNO apabila karpal meyumpah CELAKA...
memang dari mulut pakteh takkan terkeluar bahasa yang pakteh tulis tetapi pakteh minta semua yang membaca faham bahawa dalam kebanyakkan isu....kita hanya memendam didalam hati dan lama-kelamaan apa yang terpendam itu membuak-buak dan tidak dapat dikawal dan akhirnya meletus.
Contoh bahasa yang pakteh gunakan juga dapat dilihat sebagai pemuda yang dalam keadaan marah dan emosinya diluar kawalan...sebab itulah pakteh menyarankan kepada semua pemimpin kerajaan ataupun pembangkang...gunakanlah bahasa yang berhemah dan melambangkan pekerti yang tinggi yang mampu dicontohi oleh sesiapa sahaja.
p/s: Betoika?? betoila...

9 comments:

MAWAR BERDURI said...

salam pakteh?

bukan pakteh ja yang mebuak2 walaupun saya mawar tidak buli jadi pemuda tapi mcm mawar mau ja timbak terus kepala c karpal ni guna peluru tu. uh uh

AloQStaQ said...

TQ Pakteh dengan artikel ini, gambar karpal ni akan kita gunakan bagi seluruh Pemuda UMNO "meludahnya" dari generasi ke generasi!

Sahabat-Gunung said...

Tahnniah Pak teh... Saya akan gunakan muka Karpal Celaka nie dalam blog saya

www.sahabatgunung9506.blogspot.com

Anonymous said...

karpal singh celaka ni dah tarik balik kata anwar pukimak dan perlu bertaubat...tahu tak kenapa???

hahhh...nak tau? sebabnya anwar dah dtg sembah karpal singh babi ni...pastu siap jilat butu singh sial ni...singh is king...anwar ckp daulat tuanku karpal...izinkan patik menjubur bontot tuanku karpal...

karpal: ko pegi liwat anak aku si gobind..aku nak memantat dgn bini ko

hei..dah pakai kerusi roda pun masih ada hati nak memantat...memaang celaka betul lah babun singh ni...

pas & pkr, ko lepas ni bolehlah sembah si karpal...pastu bila ko twengok anwar memantat dan meliwat...tak apa...itu tak berdosa...karpal dgn nuar masuk syurga dgn nik ajis...

porahhhh lah lu.....singh celaka ni pun korang nak sembah sampai jilat butu dia yg dah mati...

PaKMie said...

Salam perjuangan Paktih dan rakan2...

Isu Karpal ni kita jgn lihat sebelah mata...isu Karpal menghina kita org melayu, dgn mencabar Pemuda Umno dgn perkataan celaka.

Apa Hisham mau duduk rilex lagi ke? jika anda masih menganggap itu adalah perkara biasa atau gimek politik bermakna anda juga tdk layak jdi pemimpin kaum melayu Umno di negara ini...

Anda Ketua Pemuda skrg...bertindaklah demi maruah kaum melayu pemuda. Pemuda diperingkat cawangan sentiasa memantau isu ini adakah ditangani dgn baik atau tdk oleh Hishamuddin...jika tiada apa2 tdkan anda juga hanya layak berkokok abuk pun taraaakk...

Ini buka isu politik lagi..ini pasal maruah org2 melayu...

PaKMie said...

Bertindaklah wahai pemimpin Melayu, ini adalah maruah kita. Kita melayu dihina dicaci sedemikian rupa...

Kita tak ada masa lagi...masa kita memerintah skrg, Karpal boleh bertindak sedemikian ruapa pd kita.Apa kata jika Pakatan rakyat memerintah negara ini sdh tentu lebih teruk lagi Geng Karpal hina kita...

Pakmie.blogspot.com

Anonymous said...

dahlah berpolitik.
ekonomi makin teruks ni.
jum bekerja.
hidup sementara jerks.
ku nasihati diri sendirik.
hue2.

Anak Pantai Merdeka said...

Salam Pak Teh,

Saya yang bukan lagi tergolong dalam Pemuda UMNO pun cukup terasa dengan kata-kata Karpal ini.

Melayu sudah berpecah...ada Melayu UMNO...ada Melayu PAS...ada Melayu PKR dan ada Melayu DAP. Perpecahan umat Melayu di Malaysia ketika ini menjadikan bangsa lagi cukup berani untuk melakukan apa jua tindakan.

Apakah Pemuda Melayu PAS, PKR, DAP rela rakan mereka dihina sebegini rupa!!

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛

Edisi WAJIB baca

Kepada Sahabat-sahabat Blogger Yang Mana Link Blog Anda belum Di Letakkan Dalam List Blog Pakteh Di Harapkan Agar Dapat Meninggalkan Komen Bagi Memudahkan Pakteh Mengenal pasti Link Blog Yang Tercicir! (dalam proses update untuk tambahkan sebanyak mungkin link Pro UMNO/BN)
Terima Kasih