Friday, March 28, 2008

Ramalan selepas pemilihan

Saya meramalkan Ku Li hanyalah sebagai pembuka jalan kepada pertandingan presiden parti antara Najib dan Paklah...Perlu difahami bahawa kesetiaan kepada ketua menjadi asas kepada parti UMNO dalam apa jua keadaan dan ini yang diamalkan Najib sehingga hari ini namun hakikat kesanggupan untuk bertanding dalam pemilihan parti sudah pasti wujud dalam diri kerana itulah gelanggang yang paling adil dan saksama....sehingga ke tarikh itu...kesetiaannya kepada ketua adalah dituntut..sama seperti tuntutan yang diminta kepada semua ahli UMNO. Berbeza keadaannya jika Paklah dengan sukarela mengundurkan diri atas dasar bertanggungjawab kepada kekalahan yang memalukan diri dan keluarga serta semua ahli UMNO dalam PRU12 yg lalu, Jika itu yang diambil Paklah...sudah pasti Najib akan bersetuju untuk menerajui negara. Pun begitu terdapat juga kenyataan khabar2 angin kaitan Najib dan kes Altantuya dan ini memberi satu tamparan kepada usaha Najib jika perkara ini benar......sehingga hari ini, kes itu masih tidak melibatkan Najib tetapi orang2 disekeliling Najib banyak yang dilibatkan termasuk 3 tertuduh utama. Agak berat untuk menolak kemungkinan Najib tidak terlibat tetapi kita juga setakat hari ini masih harus terus mempercayai integriti mahkamah yang kita ada dan sudah pasti sekiranya terdapat kaitan walau sedikit antara Najib dan kes ini....mahkamah akan memperkatakannya.
Kata orang Najib terperangkap dengan masalah ini dan menyebabkan karier politiknya bergantung penuh dalam genggaman Paklah n family.

Ramalan awal

Presiden Parti - Najib
Timb - Mahyuddin
Naib - Mukhriz
- Khir Toyo
- Hishamudin

Besambung.......

1 comment:

Anonymous said...

nampak gaya presiden mungkin muhyidin ..najib kekal sebagai tim pres..mat taib, mukriz dan hisham di naib pres..ketua pemuda khir toyo...

Edisi WAJIB baca

Kepada Sahabat-sahabat Blogger Yang Mana Link Blog Anda belum Di Letakkan Dalam List Blog Pakteh Di Harapkan Agar Dapat Meninggalkan Komen Bagi Memudahkan Pakteh Mengenal pasti Link Blog Yang Tercicir! (dalam proses update untuk tambahkan sebanyak mungkin link Pro UMNO/BN)
Terima Kasih