Wednesday, December 1, 2010

Peringatan!!! PRU13 makin hampirSemakin bertambah hari, memang semakin hampir PRU13 tapi yang pakat dok buat telahan...bila?
Penangguhan pemilihan UMNO sehingga 18 bulan adalah petanda jelas disamping program DS Najib yang akan turun ke segenap negeri pada tahun hadapan. PR amat jelas tentang hal ini namun bagi ahli akar umbi BN, bersediakah mereka atau sedarkah mereka mesej dari presiden UMNO ini?. Harapan pakteh, DS Najib dapat memilih tarikh yang benar-benar sesuai dan tidak membuat kejutan sehingga KEM UMNO/BN sendiri terkejut beruk apabila diumumkan negara akan menghadapi pilihnraya pada Mac 2008 yang lalu.

Pakteh sertakan gambar sekitar penamaan calon bagi Parlimen/DUN sik utk PRU12 . Ini untuk peringatan kepada semua agar bekerja lebih keras sekiranya UMNO inginkan kemenangan 3-0 di Sik.

Gambar 1: Keluarga calon Parlimen Sik sedang kesedihan setelah menerima berita kekalahan BN

Gambar 2,3 an 4 : Gambar calon2 BN. hanya Saudara Tajuddin menang di DUN Belantik

Gambar 5: Penyokong setia (Jangan bawak mai dah tukang sorak rambut merah dari KL, Nash pun xyah mai laa - Man Desa bawak katanya)

Gambar 6,7 : Bekas2 Ketua UMNO Bhg. Datuk Mid Man ketika itu masih Ketua Bhg.

Gambar 8: pssst...gamabr terakhir tu malam keputusan diumumkan. Pakteh dan rakan-rakan mengumpul berita dari seluruh Kedah dan keputusannya...gambar juga mampu berbicara.

4 comments:

ulu sik said...

Tajudin pun menang itu hari kerana undi pos.Cari banyak kawan jangan cari banyak lawan.

Pakteh said...

Dalam demokrasi, walaupun 1 undi, tetap dikira pemenang.

Ulu Sik: Betul tu...cari kawan..jgn cari lawan

pak su said...

betoi pak teh.Menang satu undi pun elaun YB dia sama juga yang menang 10000 undi.

beris men said...

Pakteh ..aku nampak cukop sayup mata memandang dengan gelagat UMNO hari ini.Macam tak ambil kisah pun fasal PRU 13.Yang aku dok dengar pakat berebut projek tak habis-habis.Aku dok nampak lingkop sama sekali.Puak kontarktor ini depa serupa semut Di mana ada gula disitu dia kerumun.

Edisi WAJIB baca

Kepada Sahabat-sahabat Blogger Yang Mana Link Blog Anda belum Di Letakkan Dalam List Blog Pakteh Di Harapkan Agar Dapat Meninggalkan Komen Bagi Memudahkan Pakteh Mengenal pasti Link Blog Yang Tercicir! (dalam proses update untuk tambahkan sebanyak mungkin link Pro UMNO/BN)
Terima Kasih