Sunday, December 12, 2010

BREAKING NEWS !!! Alhamdulillah Dato' Haji Mukhriz bersetuju...Inilah natijahnya apabila cuba bermain kotor. DMM dikatakan menolak namun kenyataan di Penang kelmarin adalah sebaliknya. Kami rakyat bawahan menyambut baik kesudian DMM menerima perlantikan sebagai Ketua Perhubungan sekiranya ditawarkan.

Baca laporan di:1. Kedahtimes
2. ALoqStaq
3. Pelantaq Hujah

9 comments:

bRAVEhEART said...

salam tuan, kesalahan alamat url blog bh, berikut diperbaiki:
http://braveheart-blogger.blogspot.com/

Pakteh said...

Insyaallah..Pakteh akan letakkan sebaris dengan Pejuang Bangsa yang lain...

selengkak said...

Pakteh....awat silap maklumat kot.Yang aku dengak gah dah dato bashah kat jln langgar tadi masa minum kopi o..Depa kata confirm boleh buat jamuan dah.Dato Mukhriz jadi timbalan sahaja.Aku sapa pun tak pa.Depa bukan kenal aku.Cuma aku je yg kenal depa.Yang seronok nanti kuda-kuda depa lah.Tak gitu pak teh

Pakteh said...

Selengkak:

Memang la seluruh Kedah la ni dok canang Dato Bashah jadi Ketua. Pakteh pun dapat info yang sama. Cuma yang tak sedapnya, info tu didendangkan beserta dengan ayat "selepas Dato' Mukhriz tolak kerana tak yakin" barulah diberi kepada Bashah.
Maknanya, Jangan salahkan Bashah dan terima saja perlantikan Bashah kerana Mukhriz dah tolak, sedangkan cerita sebenar...Dato' Mukhriz tidak pernah menolak malah bersetuju jika ditawarkan.

ariff shah said...

Pakteh..cuba hang check betoi-betoi.Aku dengar lagu lain pula.Memang betoi Dato Bashah.Ketua Bahagian semua sokong dia.Aku dengar pun pelik juga.Tapi lebih pada Dato Bashah.

serai said...

sapa2 pun x pa kalu nk menerajui UMNO Kedah. Semuanya baik belaka.
Tapi kalu nk bg menerajui UMNO Kedah bg la kat org baru, muka baru. Bagi peluang dulu baru boleh dapat pengalaman.
Yang lama tu track record dah ada dan takat tu ja yang depa boleh buat.
Saya setuju bg kat orang baru, cara baru, pendekatan baru, kaedah baru.
Kita dok canang rata2 nak mik balik Kedah dari PAS, kalu dok pakai yang lama dok cam tu jugak la. Yang lama pun bukan kata tak baik tapi cara tu orang la ni tak boleh terima dah.
Buat apa kita jadi Ketua Bahagian, Timbalan Ketua Bahagian, Naib Ketua Bahagian dan AJK Bahagian tetapi hanya kuat dikalangan orang UMNO saja, pengundi yang bukan ahli kita tak dapat sokongan untuk menang pilihanraya. Tak guna kita kuat di bahagian dan menang di bahagian, Pilihanraya kita kalah pasai dok berebut jawatan. Pakat dok boikot hang aku. Apa nk jadi ni?
Dato Bashah pun masalah di bahagian dia pun x leh selesai mcmana nk selesai masalah di seluruh Kedah. UMNO Kedah jadi mandom,berserabut x dak pun strategi yang agak drastik yg dia dapat buat untuk nak mik balik Kedah ni.
Dato Det Khalid pun track record dah tak elok dah, masa dia pegang dulu Kedah jatuh kat PAS, yang tu pun kena ambik kira jugak, pasai apa org tolak.
Kita bagi pulak kat Dato Mukhriz, boleh jadi dengan "aura" dia kita boleh menang.Dia boleh menjana tranformasi,boleh mik balik Kedah ni dari PAS. Yang tu yang kita nak.

Apa2 pun di peringkat bahagian perlu berani buat perubahan, berubah minda, berubah sikap, berubah cara, berubah kaedah baru boleh menang.

That's my opinion & suggestion.

Pakteh said...

Ariff Shah:
Pakteh mula2 tu check sikit ja..memang comfirm Bashah n Mukhriz tolak sebab tak yakin. Maka Pakteh pun terima la..apa boleh buat..Mukhriz sendiri yang tolak.

Bila Pakteh check betoi-betoi dan lebih mendalam...rupa2nya..semua tu strategi ja...Memang skang ni Bahsha dikatakan bakal Ketua tapi jelasnya tidak ada penolakan dari Mukhriz. Utusan malaysia ada tulis tentang kesudian Mukhriz untuk menerima jawatan jika ditawarkan (sama seperti akuan Mukhriz di Penang pada hari Ahad).

Serai:

Pakteh sependapat dengan anda

wanbaki said...

Pak teh...
apa kata bagi ketua kat orang lama dan mukriz bagi timbalan dulu, supaya dia ada pengalaman...
Pakteh dah p tanya ka orang jerlun masal mukriz ni.
dok dengaq lain macam ja...

Pakteh said...

Wanbaki:
xpa Kalau di Jerlun bunyi lain macam...mungkin takut Mukhriz turun ke DUN.
Tapi lagi 14 kawasan pakteh dok dengaq..(yang pakteh dok dengaq la...yang pakteh tak dengaq tu..pakteh tak tau laa) orang2 bawah cukup suka kalau Mukhriz yang jadi Ketua...

Edisi WAJIB baca

Kepada Sahabat-sahabat Blogger Yang Mana Link Blog Anda belum Di Letakkan Dalam List Blog Pakteh Di Harapkan Agar Dapat Meninggalkan Komen Bagi Memudahkan Pakteh Mengenal pasti Link Blog Yang Tercicir! (dalam proses update untuk tambahkan sebanyak mungkin link Pro UMNO/BN)
Terima Kasih